Help Forum

You need to log in to create posts and topics.

LensTagger not updating all lens fields

Using LensTagger to update exif data to show the actual lens that was used, Sigma 120-300. Below are the lens fields from the raw file before and after running LensTagger and the command line generated by the tool. Only the lens model field is being updated. (Windows 10) Any help would be appreciated. Thank you

Before – Fields from RAW file

ExifTool Version Number         : 11.13

Lens Type                       : Canon EF 200mm f/2.8L II USM

Lens Info                       : 120-300mm f/0

Lens Model                      : 120-300mm

Lens Serial Number              : 0000000000

Lens                            : 120.0 - 300.0 mm

Lens ID                         : Canon EF 200mm f/2.8L II USM

Lens                            : 120.0 - 300.0 mm (35 mm equivalent: 189.2 - 473.0 mm)

 

 

After running LensTagger

 

XMP Toolkit                     : Image::ExifTool 11.10

Current IPTC Digest             : e02276fa32468c314194dc5c6eb96c0b

Keywords                        : LensTagger

Application Record Version      : 4

Max Aperture Value              : 2.8

Lens Type                       : Canon EF 200mm f/2.8L II USM

Lens Info                       : 120-300mm f/0

Lens Model                      : Sigma 120-300mm F2.8

Lens Serial Number              : xxxxx

Lens                            : 120.0 - 300.0 mm

Lens ID                         : Canon EF 200mm f/2.8L II USM

Lens                            : 120.0 - 300.0 mm (35 mm equivalent: 189.2 - 473.0 mm)

 

 

LensTagger Command Line

""D:\Pictures\Lightroom\Tools\exiftool.exe"  -Lens="Sigma 120-300mm F2.8" -LensSerialNumber="xxxxx" -LensModel="Sigma 120-300mm F2.8" -LensType="Sigma 120-300mm F2.8" -MaxApertureValue="2.8" -m -overwrite_original_in_place -P "-UserComment<LensTaggerVer:1.7.6" -Keywords+="LensTagger" "D:\Pictures\CY_2018\2018_Working\2018-07-20\20181008_184824.CR2"" -v0 > C:\Windows\Temp\excmd.txt